Pittig Indonesisch Rundvleesgerecht

Pittig Indonesisch Rundvleesgerecht

Rendang Padang
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mager rundvlees in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel komijnzaad djinten
  • 1 serehstengel citroengras
  • 5 kruidnagels
  • 5 eetlepels olie
  • 3 sjalotjes fijngehakt
  • 1 blok santen kokoscrème, ongeveer 200 g, vermengd met 2 liter water
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 daun djeruk purut blaadjes kaffir limoenblaadjes
  • 3 grote rode pepers lomboks, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • 1 schijfje verse gember djahe van 3 cm, fijngehakt
  • 2 theelepels tamarinde asem
  • 1 schijfje verse kurkuma koenjit van 2 cm, of 1 theelepel kurkumapoeder
  • Zout naar smaak
  • 1 schijfje verse galanga laos van 3 cm
  • 2 theelepels gemalen koriander ketumbar

Instructies

  • Maak een kruidenpasta door komijnzaad, kruidnagels, sjalotjes, knoflook, rode pepers, kaneelstokje, gember, tamarinde, kurkuma, zout, en gemalen koriander in een vijzel fijn te wrijven.
  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kruidenpasta tot geurig.
  • Voeg het rundvlees toe en bak het kort aan tot het bruin is.
  • Voeg de gemengde santen, serehstengel, daun djeruk purut, en galanga toe aan het vlees.
  • Breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot het vlees mals is en de olie uit de santen begint te drijven, ongeveer 3 uur.
  • Roer af en toe en voeg indien nodig water toe om te voorkomen dat het gerecht aanbrandt.
  • Verwijder de serehstengel, kaneelstokje, daun djeruk purut, en galanga voordat je serveert.
  • Serveer de Rendang Padang met gestoomde rijst of nasi lemak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerkingen:

Rendang Padang is een pittig Indonesisch rundvleesgerecht afkomstig uit de regio Padang in West-Sumatra. Het staat bekend om zijn rijke smaak en complexe kruidenprofiel.

Wijnadvies:

Vanwege de kruidige en intense smaken van dit gerecht, past een stevige rode wijn zoals een Shiraz of Malbec goed. Hun fruitige en kruidige tonen complementeren de smaken van de Rendang Padang.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië