Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 el olie
- 500 g bami/nasivlees of kipstukjes
- 1 el sambal
- 2 el bloem
- 1 bloemkool
- 400 g mie
- ½ zakje verse selderij ca. 25 g, fijngesneden
- 1 el pikante paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Roer de sambal erdoor en strooi de bloem erover.
- Meng goed en voeg 200 ml warm water toe.
- Laat het vlees op laag vuur afgedekt ca.
- 40 minuten sudderen.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar, laat uitlekken in een vergiet en dep droog.
- Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolroosjes hierin gedurende 5 minuten.
- Voeg de fijngesneden selderij toe en breng de bloemkool op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Verdeel de mie over de borden en schep het stoofvlees met saus en de roergebakken bloemkool ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn zullen de pittigheid van de sambal verzachten en de knapperige textuur van de bloemkool benadrukken.Voedingswaarden
Calories: 760 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 30 g | Vet: 36 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g