Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 theelepels maizena
- 450 g mager rundergehakt
- 250 g mihoen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode peper in reepjes
- 6 bosuitjes in stukjes
- 250 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- Meng in een kom de sojasaus met de chilisaus en maïzena tot een marinade.
- Verkruimel het gehakt met de vingers, schep het door de marinade en marineer het gedurende 15 minuten.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel de mihoen daarna in een zeef goed af onder koud water.
- Laat de mihoen uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en fruit de reepjes rode peper en driekwart van de bosui even aan.
- Voeg het gemarineerde gehakt toe en roerbak het op hoog vuur tot het bruin is.
- Schep de mihoen door het gehakt en voeg de kippenbouillon toe.
- Laat het gerecht 3 à 4 minuten sudderen tot het vocht is opgenomen.
- Strooi de rest van de bosui erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pittige gehakt mihoen direct, en geniet ervan met roergebakken paksoi met oestersaus.
Deze pittige gehakt mihoen gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. Hun fruitige tonen en milde tannines vullen de pittige smaken van het gerecht aan.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g