Pittige gevulde tomatensoep

Pittige gevulde tomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • ½ bakje champignons
  • 1 grote ui
  • ½ paprika
  • 2 verse tomaten
  • 1 blik tomaat
  • 1 bouillontablet
  • melk
  • wat bloem
  • ketjap manis
  • cayennepeper
  • peper
  • basilicum het liefst verse

Instructies

  • Snijd de champignons, de ui en de paprika in stukken en de verse tomaten in dunne halve plakjes.
  • Doe een klontje boter in een flinke soeppan en fruit daarin de champignons en de ui.
  • Strooi er naar smaak peper en cayennepeper over en voeg de basilicum toe.
  • Draai het vuur lager, strooi er wat bloem over (het mag flink wit worden) en roer die goed door.
  • Zet het vuur weer hoger, voeg 3/4 liter water toe en roer goed, zodat er geen klontjes in de soep komen.
  • Voeg dan het verkruimelde bouillontablet, de stukjes tomaat uit blik en de paprika toe en roer opnieuw.
  • Leg het deksel op de pan en laat de soep 5-10 minuten zachtjes koken.
  • Roer nogmaals en voeg naar smaak ketjap toe.
  • Voeg de schijfjes tomaat en melk naar smaak toe en laat de soep nog even pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep