Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees

Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g varkensfilet in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels zoute ketjap
  • 1 mespunt ketoembar gemalen korianderzaad
  • ½ theelepel gemalen laos
  • ½ theelepel gemalen koenjit kurkuma
  • 3 theelepels djahé gemalen gember
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 300 g prei in ringen gesneden
  • 150 g soepgroenten diepvries
  • 300 g rijst
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels suiker

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
  • Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
  • Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Indische nasi goreng direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Snel te maken