Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees
Ingrediënten
- 300 g varkensfilet in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sambal
- 4 eetlepels zoute ketjap
- 1 mespunt ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen laos
- ½ theelepel gemalen koenjit kurkuma
- 3 theelepels djahé gemalen gember
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g magere spekreepjes
- 2 uien fijngesnipperd
- 300 g prei in ringen gesneden
- 150 g soepgroenten diepvries
- 300 g rijst
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels suiker
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
- Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
- Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
- Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
- Serveer de Indische nasi goreng direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Sugar: 5 g