Pittige Javaanse gehaktballen in ketjapsaus
Deze Javaanse gehaktballen zijn heerlijk kruidig met knoflook, sambal en ketjap. Perfect als bijgerecht bij rijst en een frisse komkommersalade.
Ingrediënten
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, sambal, zout, peper, nootmuskaat en kerriepoeder.
- Kneed alles goed door en vorm er 8 platte ballen van.
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
- Bak de gehaktballen rondom bruin.
- Voeg de ketjap en het water toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en dek de pan af.
- Laat de gehaktballen ongeveer 20 minuten sudderen.
- Serveer met rijst en komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met pandanrijst en atjar tjampoer als friszuur contrast. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht, of een kruidige rosé.
Heerlijk met pandanrijst en atjar tjampoer als friszuur contrast. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht, of een kruidige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3.2 g