Pittige kipquiche met romige vulling

Pittige kip quiche met een goudbruine, knapperige korst, gevuld met gekruide kip, paprika en romige vulling, geserveerd op een houten snijplank met een stukje uitgesneden.

Pittige kipquiche met romige vulling

Deze pittige kipquiche combineert malse kipfilet, knapperige groenten en een romige vulling met een kruidige twist. Perfect als hartig diner of lunchgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Quichevorm (22-24 cm)

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 puntpaprika
  • 1 quichedeeg
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 3 eieren
  • ½ eetlepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • ½ kippenbouillonblokje
  • Handje geraspte kaas
  • 200 milliliter slagroom
  • Peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Roomboter om in te vetten
  • Kipkruiden

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de knoflookteen fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes en marineer met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet bruin in een pan.
  • Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak kort mee.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de quichevorm in met roomboter.
  • Leg het quichedeeg in de vorm en druk het goed aan.
  • Verwijder overtollig deeg en prik gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Voeg het verkruimelde bouillonblokje, peterselie, tomatensaus en Hot & Spicy Kruidenmix toe.
  • Meng goed en giet over de kip in de quichevorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de quiche 40 minuten in de oven.
  • Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een yoghurtdressing voor een lichte tegenhanger van de pittige smaken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij deze pittige kipquiche.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden