Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Kleine mengkom
- Keukenkwast
- Scherp mes of houten prikker
- Voedselthermometer (optioneel)
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter gesmolten
- ½ theelepel zout
- 1 volle theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel gerookte-paprikapoeder
- ¼ theelepel zwarte peper
- 4 kipfilets van ca. 200 g
- Gebakken courgette voor het serveren
Instructies
- Meng in een kleine kom de gesmolten boter, zout, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en zwarte peper.
- Bestrijk beide kanten van de kipfilets met het botermengsel.
- Leg de kipfilets in het mandje van de airfryer; zet ze zo nodig rechtop tegen de wanden van het mandje om ruimte te besparen.
- Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 15 minuten.
- Keer na 15 minuten de stukken kip om en bak nog 5-8 minuten, of tot er helder vocht uit de kip komt als je een scherp mes of houten prikker in het dikste gedeelte steekt (een voedselthermometer moet ten minste 75 °C aangeven).
- Serveer de kipfilets met gebakken courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Chardonnay past goed bij de pittige knoflookkip en de smaak van de gebakken courgette.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 45 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g