Pittige nasi goreng met garnalen en roerei

Pittige nasi goreng met garnalen en roerei

Deze Surinaamse nasi goreng met garnalen, ei en pittige peper is een smaakvolle wokschotel die perfect samengaat met satésaus en frisse groenten.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden stengel selderij
  • 1 gesneden stengel prei
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 2 mespuntjes trassie
  • 200 gram middelgrote garnalen
  • 3 eieren
  • 3 kopjes gekookte Kotomisi rijst
  • 50 gram doperwten
  • Faja Lobi Kouseband-Mix roerbakmix
  • Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix
  • Faja Lobi Pinda-Satèsaus
  • olie
  • zout

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze dan uit de pan.
  • Verhit 9 eetlepels olie in een wok en bak de garnalen enkele minuten tot ze gaar zijn.
  • Voeg de Nasi Goreng roerbakmix, trassie, selderij, prei, doperwten en Madam Jeanette toe.
  • Roerbak dit geheel 3 minuten.
  • Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel al omscheppend 5 minuten op.
  • Voeg in de laatste minuut de roereieren toe en meng goed.
  • Breng op smaak met zout indien nodig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveren met Ei – Sliertjes, gebakken banaan, kouseband, tomaat en komkommer.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 565 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 27 g | Vet: 27 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden