Pittige nasi goreng met garnalen en roerei
Deze Surinaamse nasi goreng met garnalen, ei en pittige peper is een smaakvolle wokschotel die perfect samengaat met satésaus en frisse groenten.
Ingrediënten
- 1 fijngesneden stengel selderij
- 1 gesneden stengel prei
- 1 Madam Jeanette peper
- 2 mespuntjes trassie
- 200 gram middelgrote garnalen
- 3 eieren
- 3 kopjes gekookte Kotomisi rijst
- 50 gram doperwten
- Faja Lobi Kouseband-Mix roerbakmix
- Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix
- Faja Lobi Pinda-Satèsaus
- olie
- zout
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze dan uit de pan.
- Verhit 9 eetlepels olie in een wok en bak de garnalen enkele minuten tot ze gaar zijn.
- Voeg de Nasi Goreng roerbakmix, trassie, selderij, prei, doperwten en Madam Jeanette toe.
- Roerbak dit geheel 3 minuten.
- Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel al omscheppend 5 minuten op.
- Voeg in de laatste minuut de roereieren toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout indien nodig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveren met Ei – Sliertjes, gebakken banaan, kouseband, tomaat en komkommer. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Serveren met Ei – Sliertjes, gebakken banaan, kouseband, tomaat en komkommer. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 565 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 27 g | Vet: 27 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 3 g