Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel de uien en snijd ze kruiselings in tot aan de onderkant.
Plaats de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal en steek de takjes tijm erin.
Besprenkel met olijfolie.
Wrijf de zwarte peperkorrels en chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
Strooi een theelepel van dit mengsel met wat zeezout over de uien.
Rooster de uien in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
Druk één kant van de biefstukken in de rest van het pepermengsel in een diep bord.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant, tot ze bruin zijn.
Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
Leg de biefstukken op warme borden, strooi er wat zout over en serveer met de geroosterde uien.
Serveertips:
Serveer de peperbiefstuk met geroosterde ui met aardappelsalade en veldsla voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Malbec of Shiraz past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Pittige Peperbiefstuk met Geroosterde Ui