Pittige Rundergehaktballen met Kruidige Jus

Een realistische foto van pittige rundergehaktballen met kruidige jus, geserveerd op een rustiek keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De goudbruine, perfect gebakken gehaktballen zijn omhuld met een dikke, aromatische saus vol warme specerijen. Een snufje verse peterselie zorgt voor een frisse kleur. Ernaast ligt een bijgerecht van romige aardappelpuree of rustiek brood. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra gehaktballen en een schaaltje saus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, gastronomische uitstraling.

Pittige Rundergehaktballen met Kruidige Jus

Porties: 6
40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 15 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 5 takjes peterselie
  • 3 beschuiten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • ½ ui
  • Brood optioneel
  • Jus:
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels curry
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 scheutje ketjap manis
  • Half kopje heet water

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze heel fijn met een scherp koksmes.
  • Fijngehakte ui voorkomt dat de gehaktballen uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  • Meng het fijngesneden ui met het rundergehakt.
  • Voeg de Frikandellen Kruidenmix, gehakte peterselie, ei en mosterd toe aan het gehakt.
  • Verkruimel de beschuiten boven het mengsel en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in zeven gelijke stevige ballen.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin in de boter.
  • Voeg vervolgens het hete water, curry, mosterd en ketjap manis toe.
  • Roer alles door met een siliconen spatel en zet de deksel schuin op de pan.
  • Laat de gehaktballen op laag vuur sudderen gedurende 25 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pittige rundergehaktballen met de kruidige jus, eventueel op brood of bij je favoriete bijgerechten.
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de pittige gehaktballen en de rijke jus.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees