Pittige Runderstoofpot met Aziatische Invloeden

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g doorregen runderlappen in stukken gesneden
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 25 g witte rijst
  • 40 g pinda's
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt
  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  • Leg het gebakken vlees op een bord.
  • In het achtergebleven bakvet fruit je de ui en knoflook met chilipoeder gedurende 3 minuten.
  • Voeg het vlees en de vleesfond toe aan de pan en breng het geheel pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het vlees afgedekt op een vlamverdeler 2-3 uur zachtjes sudderen tot het gaar is.
  • Rooster in een droge koekenpan de rijst goudbruin terwijl je regelmatig omschept.
  • Laat de geroosterde rijst op een bord afkoelen.
  • Maal de geroosterde rijst en pinda's fijn in een keukenmachine of vijzel.
  • Roer de gemalen rijst en pinda's door het stoofvocht.
  • Voeg de sperziebonen en aubergine toe aan het stoofvlees en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
  • Breng de stoofpot op smaak met Thaise vissaus en sojasaus.
  • Garneer eventueel met koriander en/of bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze rijke en pittige stoofpot gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Malbec. De fruitige tonen en stevige body van de wijn vullen de smaken van het vlees en de kruiden in de stoofpot goed aan.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Fillippijnen
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij