Pittige Spinazie

Pittige Spinazie

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo verse spinazie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • zout

Instructies

  • Spinazie wassen en uitzoeken.
  • In wok of hapjespan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Spinazie toevoegen en in ca. 5a 7 minuten laten slinken, af en toe omscheppen. Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  • Paprika schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Spinazie overdoen in vergiet en goed laten uitlekken.
  • Achtergebleven kookvocht weggooien.
  • In zelfde pan rest van olie verhitten.
  • Ui, paprika en sambal toevoegen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Ui-paprikamengsel al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Spinazie toevoegen en nog ca. 1 à 2 minuten al omscheppend meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij kip
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch