Pittige Stamppot van Chinese Kool met Spekreepjes
Een kruidige stamppot met zachte Chinese kool, uitgebakken spekjes en een exotische twist door de toevoeging van nasikruiden.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ± 20 minuten.
- Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de spekreepjes in 3 minuten knapperig.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten mee op halfhoog vuur.
- Giet het hete water over de nasikruiden en laat ze wellen.
- Schep de gewelde nasikruiden door het spekmengsel en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een puree.
- Meng de Chinese kool en het nasikruidenmengsel door de stamppot.
- Verwarm de stamppot al omscheppend op halfhoog vuur.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een gegrilde karbonade of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Grenache past goed bij de pittige nasikruiden en de spekreepjes.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g