Pittige Stamppot van Chinese Kool met Spekreepjes

Een rustieke foto van stamppot van Chinese kool, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met fijngesneden Chinese kool, wat zorgt voor een lichte maar voedzame textuur. Knapperige spekreepjes en zacht gebakken ui zijn door de stamppot geroerd voor extra smaak. Een vleugje nasikruiden geeft het gerecht een subtiel exotisch tintje. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra koolreepjes en spek, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Pittige Stamppot van Chinese Kool met Spekreepjes

Een kruidige stamppot met zachte Chinese kool, uitgebakken spekjes en een exotische twist door de toevoeging van nasikruiden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 Chinese kool in dunne reepjes
  • 1 zakje nasikruiden bijv. Conimex
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 dl heet water
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ± 20 minuten.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de spekreepjes in 3 minuten knapperig.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten mee op halfhoog vuur.
  • Giet het hete water over de nasikruiden en laat ze wellen.
  • Schep de gewelde nasikruiden door het spekmengsel en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een puree.
  • Meng de Chinese kool en het nasikruidenmengsel door de stamppot.
  • Verwarm de stamppot al omscheppend op halfhoog vuur.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een gegrilde karbonade of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Grenache past goed bij de pittige nasikruiden en de spekreepjes.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden