Pittige uientaart
Ingrediënten
- 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries (pak à 450 g)
- 4 grote uien
- 1 duopakje hamreepjes ca. 200 g
- 4 eetlepel(s) Indiase kruidenpasta mild pot (pot à 250 ml)
- 4 eieren M
- 1 dl slagroom
- 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Uien pellen en in halve ringen snijden.
- In braadpan olie verhitten.
- Uien ca. 4 minuten bakken.
- Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
- Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
- Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
- Uimengsel erover verdelen.
- Eimengsel erover gieten.
- Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.