Pittige zuurkoolschotel uit de oven
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 1 kg aardappels
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram rookspek
- 1 pakje kerriesaus
- ½ zakje gehaktkruiden piri-piri Silvo
- 1 ui
- ½ kopje melk warme
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op ca. 200º C (heteluchtoven)
- Kook de zuurkool met wat water gaar in ca. 20 minuten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook ze met wat zout in een bodem water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak met de melk een puree van de aardappelen.
- Doe in tussen het rookspek in een braadpan en laat deze wat uitbakken op een matig vuur.
- Is het vet wat uitgebakken voeg dan de ui toe en vervolgens het gehakt.
- Maak alles rul met een vork.
- Voeg aan het gehaktmengsel een ½ zakje gehaktkruiden toe.
- Voeg als het gehakt bijna gaar is de kerriesaus toe en voeg zoveel water toe dat het een smeuïg geheel wordt.
- Schenk het gehaktmengsel bij de aardappelpuree en roer goed door.
- Doe de helft van het gehakt-aardappelmengsel in een ovenschaal en leg hierop de zuurkool en bovenop de andere helft van het gehakt-aardappelemgsel.
- Doe de schotel zo’n 20-25 minuten in de oven tot het gerecht een korstje krijgt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht is makkelijk een dag van te voren te bereiden en dan doe je het b.v. in de oven.
Dat hoeft uiteraard niet; het gehakt-aardappelmengsel op je bord en hierop de zuurkool en klaar is Kees.