Pittige zuurkoolschotel uit de oven

Pittige zuurkoolschotel uit de oven

Porties: 4
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 kg aardappels
  • 500 gram rundergehakt
  • 125 gram rookspek
  • 1 pakje kerriesaus
  • ½ zakje gehaktkruiden piri-piri Silvo
  • 1 ui
  • ½ kopje melk warme
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ca. 200º C (heteluchtoven)
  • Kook de zuurkool met wat water gaar in ca. 20 minuten.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook ze met wat zout in een bodem water in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak met de melk een puree van de aardappelen.
  • Doe in tussen het rookspek in een braadpan en laat deze wat uitbakken op een matig vuur.
  • Is het vet wat uitgebakken voeg dan de ui toe en vervolgens het gehakt.
  • Maak alles rul met een vork.
  • Voeg aan het gehaktmengsel een ½ zakje gehaktkruiden toe.
  • Voeg als het gehakt bijna gaar is de kerriesaus toe en voeg zoveel water toe dat het een smeuïg geheel wordt.
  • Schenk het gehaktmengsel bij de aardappelpuree en roer goed door.
  • Doe de helft van het gehakt-aardappelmengsel in een ovenschaal en leg hierop de zuurkool en bovenop de andere helft van het gehakt-aardappelemgsel.
  • Doe de schotel zo’n 20-25 minuten in de oven tot het gerecht een korstje krijgt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het gerecht is makkelijk een dag van te voren te bereiden en dan doe je het b.v. in de oven.
Dat hoeft uiteraard niet; het gehakt-aardappelmengsel op je bord en hierop de zuurkool en klaar is Kees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel