Polio Pina

Polio Pina

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kippenpoulet
  • 300 gram rijst
  • 150 gram boter
  • 2 theelepels ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 klein blikje ananas
  • 150 gram krenten
  • 2 citroenen
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 2 deciliter tomatenjus
  • ½ deciliter witte wijn
  • 1 borrelglas rum
  • peper
  • zout
  • maggi

Instructies

  • Was de rijst op een vergiet.
  • Doe 50 gram boter in een rijstpan en smelt deze, voeg toe 1 theelepel fijngesnipperde ui en smoor even door.
  • Doe hier de rijst bij en laat al roerende in ca. 10 minuten zwellen.
  • Voeg toe 7 deciliter blanke bouillon of water met 2 maggiblokjes.
  • Roer aan de kook, voeg toe 1 theelepel saffraanpoeder en 2 theelepels zout.
  • Laat met gesloten deksel au bain Marie in ca. 35 minuten gaar worden.
  • Maak de korrels met een vork los, en houd de rijst warm.
  • Wrijf de gewassen kippenpoulet in met citroensap, peper en zout, wentel ze licht door wat bloem en braad ze goudgeel in een braadpan, waarin 1 ons boter lichtbruin is geworden.
  • Voeg toe 2 theelepels fijngesnipperde ui en een fijngewreven pitje knoflook.
  • Sudder nog even door en blus met een scheut witte wijn.
  • Doe er nu bij 2 deciliter tomatenjus, 1 deciliter ananassap en wat geraspte citroenschil.
  • Stoof de kip in ca. 1 uur gaar.
  • Voeg erbij 1½ ons gewassen krenten, 1 theelepel bruine suiker en de ananas tot pulp gezeefd.
  • Laat alles nog 15 minuten doorsudderen en voeg voor het opdienen een glaasje rum toe

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de saffraan rijst apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst America