Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- Scheutje olijfolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 g pompoen geschild en in blokjes
- 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
- 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- Zout
- 200 g feta verkruimeld
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Een handje rucola ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
- Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
- Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
- Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
- Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
- Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g