Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche

Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • Scheutje olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g pompoen geschild en in blokjes
  • 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
  • 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • ½ tl cayennepeper
  • Zout
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Een handje rucola ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
  • Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
  • Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 375 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch