Pompoen Groentetaart met Blauwaderkaas
Equipment
Ingrediënten
- 500 g pompoen
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 250 g kastanjechampignons gehalveerd
- 150 g blauwaderkaas in stukjes
- 8 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 sneetjes bruinbrood
Instructies
- Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en paprika 2-3 minuten.
- Voeg de pompoen en champignons toe en bak op hoog vuur nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal en leg de stukjes blauwaderkaas ertussen.
- Klop in een kom de eieren los met de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.
- Schenk het eimengsel over de groenten.
- Snijd de sneetjes brood in driehoekjes en leg ze op de groenten.
- Druppel de resterende olie over het brood.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groentetaart met rijke smaken van pompoen en blauwaderkaas vraagt om een witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Viognier. De volheid en de lichte kruidigheid van de wijn zullen goed samengaan met de diverse smaken van de taart.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g