Pompoenpit Afbreekbroodjes
Equipment
- Garde of elektrische mixer
- Keukenweegschaal
- Groot mes
Ingrediënten
- Olijfolie voor invetten
- 1 pak mix voor witbrood
- 65 g pompoenpitten
- Olijfolie
Instructies
Voorbereiden van het deeg:
- Bereid het deeg volgens de instructies op het pak mix voor witbrood.
- Toevoegen van de pompoenpitten:
- Kneed de pompoenpitten door het deeg.
Eerste rijs:
- Laat het deeg rijzen volgens de instructies op de verpakking.
Vormen van het deeg:
- Verdeel het deeg na de eerste rijs in 4 gelijke stukken.
- Vorm elk stuk deeg tot een reep van ongeveer 10 x 15 cm.
Tweede rijs:
- Laat het deeg opnieuw rijzen.
- Voorbereiden van de broodjes:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Vet een groot mes in met olijfolie.
- Snijd elk stuk deeg in 6 gelijke rechthoekjes, maar snijd niet helemaal door.
- De broodjes moeten aan elkaar blijven zitten.
Bakken van de broodjes:
- Plaats de repen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de afbreekbroodjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveren:
- Serveer de afbreekbroodjes warm aan tafel en breek ze in stukjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze hartige broodjes past een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc goed. De subtiele smaak van de pompoenpitten en het brood worden mooi aangevuld door de fruitige en frisse tonen van deze wijnen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g