Poolse Nalesniki
Gevulde Flensjes
Equipment
- flensjespan
- invetkwastje
- paletmes
- houten
- Lepel
Ingrediënten
Voor de flensjes:
- 200 g bloem
- Snufje zout
- 4 eieren
- 4 deciliter melk
- Boter
Voor de vulling:
- 125 g boter
- 125 g kwark of zure room
- 1 ei
- Snufjes zout en peper
Voor het paneren:
- Eiwit
- Paneermeel
Voor het frituren:
- Frituurvet
Instructies
- Maak op de gewone wijze een flensjesbeslag van bloem, zout, eieren, en melk.
- Bak hiervan tamelijk dunne flensjes in een flensjespan.
- Roer intussen de boter zacht en meng deze met de kwark (of zure room).
- Voeg daarna het ei, zout en peper toe, en klop alles goed glad.
- Bedek elk flensje met een dunne laag van deze kwarkvulling, rol ze op, snijd in 3 kleine stukken, paneer ze à l'anglaise, en bak ze goudgeel in de hete frituur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Gebruik in plaats van kwark en boter zure room.
Maak een vulling met ragoût (bloem, boter, bouillon) waarin blokjes meikaas voor een hartigere smaak.