Poolse Nalesniki

Gevulde Flensjes
Porties: 4
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de flensjes:

  • 200 g bloem
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 4 deciliter melk
  • Boter

Voor de vulling:

  • 125 g boter
  • 125 g kwark of zure room
  • 1 ei
  • Snufjes zout en peper

Voor het paneren:

  • Eiwit
  • Paneermeel

Voor het frituren:

  • Frituurvet

Instructies

  • Maak op de gewone wijze een flensjesbeslag van bloem, zout, eieren, en melk.
  • Bak hiervan tamelijk dunne flensjes in een flensjespan.
  • Roer intussen de boter zacht en meng deze met de kwark (of zure room).
  • Voeg daarna het ei, zout en peper toe, en klop alles goed glad.
  • Bedek elk flensje met een dunne laag van deze kwarkvulling, rol ze op, snijd in 3 kleine stukken, paneer ze à l'anglaise, en bak ze goudgeel in de hete frituur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:
Gebruik in plaats van kwark en boter zure room.
Maak een vulling met ragoût (bloem, boter, bouillon) waarin blokjes meikaas voor een hartigere smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Polen