Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spuitmondje
Ingrediënten
Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom opgeklopte
- 60 g suiker
- 2 eieren
Meringue
- 150 g suiker
- 100 g poedersuiker
- 1 mespuntje zout
- 3 eiwitten
Passievrucht coulis
- 65 g passievrucht
- 18 g suiker
Overige ingrediënten
- 85 g roomboter cake
- 130 g passievrucht ijs
Instructies
Allereerst gaan we aan de slag met de Meringue.
- Doe hiervoor de eiwitten in een super schone kom.
- Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit.
- Klop de eiwitten met een mixer op, samen met het zout, tot deze bijna stijf is.
- Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de suiker door het eiwitmengsel heen.
- Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit.
- Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
- Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100 ºC ongeveer 2 uur.
- Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.
We gaan de tiramisu klaarmaken!
- Klopt de eieren met de suiker tot een gladde luchtige massa.
- Sla vervolgens de mascarpone luchtig met bijvoorbeeld een keukenmachine.
- Sla de mascarpone massa onder het ei mengsel door, en voeg hier de opgeklopte slagroom aan toen.
- Let op! zet de massa hierna meteen koud in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
- Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees uit de vrucht.
- Doe het vruchtvlees en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook zodat deze een beetje indikt.
- Haal het pannetje van het vuur en laat deze goed koud worden.
- Wanneer de passievrucht coulis goed koud is en de tiramisu voldoende opgestijfd is kun je de coulis door de tiramisu heen spatelen
- Snijd de cake in mooie vierkanten blokjes en verdeel deze over de bakjes.
- Doe hier bovenop de passievrucht tiramisu.
- Leg in ieder bakje een bolletje passievrucht ijs op de tiramisu en maak het af met de meringue.