Poting
Aller Hande 1997
Equipment
- ovenschaal inhoud ca. 11/2 á 2 liter,
Ingrediënten
- 100 g blanke rozijnen
- 100 g krenten
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 4 dl melk
- 1 theelepel zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten,
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- Rozijnen en krenten wassen en laten uitlekken.
- In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
- Rozijnen en krenten erdoor mengen.
- Schaal invetten en bestuiven met bloem.
- Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie. Schaal in grote pan zetten.
- Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
- Water tegen de kook aan brengen.
- Poting afgedekt in ca. 2 á 21/2 uur tegen de kook aan laten garen. Ca. 1/2 uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
- Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
- Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
- Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.