Preischotel met Malse Varkenshaas
Equipment
- Twee ovenschalen
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas in blokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 150 g boter
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1,5 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 1,5 kg prei in ringen gesneden
- 1 el grove mosterd
- 300 ml warme melk
- Nootmuskaat naar smaak
- 100 g paneermeel
Instructies
- Kruid het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
- Bak het varkensvlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten mee.
- Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar.
- Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
- Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
- Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.
- Bak de schalen in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de preischotel en de malse varkenshaas.Voedingswaarden
Calories: 780 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 36 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g