Preischotel met Malse Varkenshaas

Preischotel met Malse Varkenshaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Twee ovenschalen

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas in blokjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 150 g boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1,5 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 1,5 kg prei in ringen gesneden
  • 1 el grove mosterd
  • 300 ml warme melk
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 100 g paneermeel

Instructies

  • Kruid het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
  • Bak het varkensvlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten mee.
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar.
  • Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
  • Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.
  • Bak de schalen in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de preischotel en de malse varkenshaas.

Voedingswaarden

Calories: 780 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 36 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch