Princenhaagse Bierpap

Romige bierpap met een vleugje kaneel en een klontje smeltende boter, geserveerd warm in een rustieke kom op een houten tafel.

Princenhaagse Bierpap

Een traditionele, verwarmende pap uit Princenhage, gemaakt met melk, brood en donker bier. Een eenvoudig en voedzaam gerecht voor koude dagen.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 liter melk
  • Witbrood of licht tarwebrood restjes
  • Suiker naar smaak
  • 1 fles donker bier 7 dl

Instructies

  • Breng de melk aan de kook in een grote pan.
  • Brokkel het brood in de kokende melk.
  • Voeg suiker toe naar smaak.
  • Laat het brood ca.
  • 15 minuten op een laag vuur zacht worden, tot alle melk is opgenomen.
  • Kook de pap kort door.
  • Voeg het donkere bier toe en roer goed.
  • Voeg eventueel meer bier toe naar smaak.
  • Serveer de pap warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de pap warm. Bestrooi eventueel met kaneel of bruine suiker.
Wijnadvies:
Geen specifiek wijnadvies, past beter bij een koud donker biertje.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Ontbijt / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Winter