Princenhaagse Bierpap
Een traditionele, verwarmende pap uit Princenhage, gemaakt met melk, brood en donker bier. Een eenvoudig en voedzaam gerecht voor koude dagen.
Equipment
Ingrediënten
- 3 liter melk
- Witbrood of licht tarwebrood restjes
- Suiker naar smaak
- 1 fles donker bier 7 dl
Instructies
- Breng de melk aan de kook in een grote pan.
- Brokkel het brood in de kokende melk.
- Voeg suiker toe naar smaak.
- Laat het brood ca.
- 15 minuten op een laag vuur zacht worden, tot alle melk is opgenomen.
- Kook de pap kort door.
- Voeg het donkere bier toe en roer goed.
- Voeg eventueel meer bier toe naar smaak.
- Serveer de pap warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pap warm. Bestrooi eventueel met kaneel of bruine suiker.
Wijnadvies:
Geen specifiek wijnadvies, past beter bij een koud donker biertje.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g