Prinsessentaart
Prinsessentaart is een klassieke en weelderige lekkernij.
Equipment
- messen
- glas
- vork
Ingrediënten
- 1 ronde cake zelfgemaakt of gekocht
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram frambozenjam
- 200 gram groene marsepein
- Poedersuiker voor bestuiven
- Eetbare decoraties bijv. bloemetjes van suiker
Instructies
- Snijd de ronde cake horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker.
- Smeer een laag frambozenjam op een van de cakeplakken en bedek deze vervolgens met een royale laag van de opgeklopte slagroom.
- Leg de andere cakeplak erbovenop.
- Bedek de bovenkant en zijkanten van de cake met een dunne laag frambozenjam en vervolgens met een dunne laag slagroom.
- Rol de groene marsepein uit tot een dunne lap groot genoeg om de taart volledig te bedekken.
- Leg de marsepein over de taart en snijd het overtollige marsepein aan de onderkant weg.
- Versier de bovenkant van de taart met eetbare decoraties en bestuif de taart met poedersuiker voor een mooie finish.
- Laat de taart even koelen in de koelkast voordat je hem serveert.
- Snijd de taart in 4 gelijke stukken en geniet van deze heerlijke traktatie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is een basisprincipe voor een prinsessentaart. Je kunt variëren met de vulling, decoraties en kleuren marsepein naar smaak en voorkeur. Veel plezier met het maken ervan!
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Sugar: 25 g