Provençaalse kip met courgette en tomaatjes
Allerhande 2002
Equipment
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
Instructies
- Kip op kamertemperatuur laten komen.
- Citroen dik schillen tot op vruchtvlees.
- Binnenkant kip bestrooien met zout en peper.
- 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen.
- Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen.
- Buikholte dichten met cocktailprikkers.
- Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie.
- Bestrooien met zout en peper.
- Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
- Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden.
- Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen.
- Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen.
- Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden.
- Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.
Voedingswaarden
Calories: 405 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 31 g | Vet: 28 g