Provençaalse Kip-Tonijnschotel met Aardappelschijfjes en Komkommersalade
Ingrediënten
- 700 g aardappelschijfjes
- 350 g kipfilet in blokjes
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 blikjes tonijn op olie ca. 160 g per blikje
- 1 komkommer
- 125 ml suikervrije zure room
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 bosuitjes in ringen
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel azijn uit het potje kappertjes
Instructies
- Kook de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn.
- Bestrooi de kipblokjes met Provençaalse kruiden, zout en peper.
- Verhit 3 eetlepels van de olie uit de tonijnblikjes in een braadpan en bak de kipblokjes in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.
- Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
- Meng in een grote kom de komkommerplakjes met 2 eetlepels suikervrije zure room, 1 eetlepel azijn uit het potje kappertjes, 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
- Giet de tonijn af en meng deze met de kappertjes, de rest van de bosuitjes en de resterende suikervrije zure room door de kipblokjes.
- Verwarm het mengsel nog 2 minuten door.
- Verdeel de aardappelschijfjes en het kip-tonijnmengsel over de borden en schep de komkommersalade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 447 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 32 g | Vet: 21 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 0 g