Provençaalse Kip-Tonijnschotel met Aardappelschijfjes en Komkommersalade

Provençaalse Kip-Tonijnschotel met Aardappelschijfjes en Komkommersalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g aardappelschijfjes
  • 350 g kipfilet in blokjes
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 blikjes tonijn op olie ca. 160 g per blikje
  • 1 komkommer
  • 125 ml suikervrije zure room
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 bosuitjes in ringen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel azijn uit het potje kappertjes

Instructies

  • Kook de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn.
  • Bestrooi de kipblokjes met Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Verhit 3 eetlepels van de olie uit de tonijnblikjes in een braadpan en bak de kipblokjes in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
  • Meng in een grote kom de komkommerplakjes met 2 eetlepels suikervrije zure room, 1 eetlepel azijn uit het potje kappertjes, 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
  • Giet de tonijn af en meng deze met de kappertjes, de rest van de bosuitjes en de resterende suikervrije zure room door de kipblokjes.
  • Verwarm het mengsel nog 2 minuten door.
  • Verdeel de aardappelschijfjes en het kip-tonijnmengsel over de borden en schep de komkommersalade ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 447 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 32 g | Vet: 21 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij