Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 150 g snelkookrijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 aubergine in blokjes
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 75 g gemengde noten
- 150 g brie in blokjes
- 125 g cherrytomaten gehalveerd
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gedroogde Provençaalse kruiden en de gemengde noten toe aan de wok en bak deze kort mee.
- Meng de gare rijst door het groentenotenmengsel en schep alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de blokjes brie en gehalveerde cherrytomaten toe aan de rijstschotel en verwarm het geheel nog 2-3 minuten tot de brie begint te smelten.
- Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze Provençaalse rijstschotel met een groene salade en eventueel wat glutenvrij stokbrood om in de romige brie te dippen.Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, past goed bij de Provençaalse smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 21 g | Vet: 37 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g