Pruimencompote met vanillekwark
Allerhande 2002
Equipment
- Magnetronschaal
Ingrediënten
- 500 g pruimen verse
- 1 citroen
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 2 eetlepels rum of sinaasappellikeur slijter
- 2 takjes munt
- suiker
- 500 g vanillekwark
Instructies
- Pruimen wassen en halveren.
- Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden.
- Citroen schoonboenen, schil eraf raspen.
- Citroen halveren en uitpersen.
- In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen.
- In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork.
- 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen.
- Laten afkoelen tot lauwwarm.
- Eventueel suiker naar smaak toevoegen.
- In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen.
- Garneren met munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks.
Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.
Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.
Voedingswaarden
Calories: 226 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g