Pruimentaartjes

Pruimentaartjes

Tartes aux pruneaux
Porties: + personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 250 g verse pruimen
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en vouw ze 2 cm om, zodat er een dikkere rand ontstaat.
  • Maak inkepingen in de rand met een mes of druk er tanden van een vork in.
  • Strooi de kristalsuiker in het midden van het bladerdeeg.
  • Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten.
  • Leg de stukjes pruim met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bestrijk de bovenkant van de taartjes direct na het bakken royaal met abrikozenjam voor een mooie glans.
  • Strooi de geroosterde amandelen eroverheen en laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm of koud zijn.

Serveren:

  • Serveer de pruimentaartjes met losgeroerde, ongezoete crème fraîche

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk