Pruimentaartjes
Tartes aux pruneaux
Ingrediënten
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 250 g verse pruimen
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en vouw ze 2 cm om, zodat er een dikkere rand ontstaat.
- Maak inkepingen in de rand met een mes of druk er tanden van een vork in.
- Strooi de kristalsuiker in het midden van het bladerdeeg.
- Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten.
- Leg de stukjes pruim met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg.
- Bak de taartjes in het midden van de oven ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bestrijk de bovenkant van de taartjes direct na het bakken royaal met abrikozenjam voor een mooie glans.
- Strooi de geroosterde amandelen eroverheen en laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm of koud zijn.
Serveren:
- Serveer de pruimentaartjes met losgeroerde, ongezoete crème fraîche
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche.