Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram rode quinoa
- 60 ml sojamelk ongezoet
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 theelepel wasabi
- ½ theelepel zout
- ½ komkommer
- 2 avocado
- 5 norivellen
- 100 gram wortel zoetzuur
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat afkoelen.
- Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker.
- Mix in 30 sec. tot wasabi mayonaise.
- Meng door de afgekoelde quinoa.
- Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden.
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Snijd in de lengte in repen.
- Wikkel het bamboematje in vershoudfolie.
- Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over.
- Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij.
- Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel.
- Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
- Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken.
- Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.