Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen met een randje vet (magere vind ik persoonlijk te droog) grof in stukken gesneden
- 4 kemirienoten grof gehakt
- 1 el arachideolie
- 2 uien gesnipperd
- 8 knoflookteentjes fijngehakt
- 1,5 el gemberwortel fijngesneden of geraspte
- 3 tl sambal oelek
- 1 tl trassi verkruimeld
- 2 tl djinten
- 3 tl ketoembar
- 2 tl kurkuma
- 1 el tamarinde
- 1 el goela djawa of palmsuiker / tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar
- 2 el ketjap asin
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 serehstengel gekneusd of 1 tl serehpoeder
- 3 blaadjes djeroek-poeroet citroenblad
Instructies
- Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze in een vijzel.
- Let op: kemerienoten zijn licht giftig, dus wel even bakken.
- Zelf braad ik het vlees even aan voor ik het in de slow cooker doe.
- Zet de slow cooker aan op HIGH en leg het vlees en alle ingrediënten in de slow cooker.
- Bereidingstijd: 1 uur op HIGH en 4 uur op LOW. Halverwege roer ik het even om, bij mij had het geen invloed op de bereidingstijd. Ik hou niet van veel en veel te gaar vlees.
- Dit gerecht vonden wij heerlijk en helemaal niet HEET, maar ja wij zijn wel wat gewend!
Notities / Tips / Wijnadvies
Geserveerd met witte rijst, witte kool (zonder franje), sambal en gefruite uitjes