Restjessoep met Groenten en Gehaktballetjes
Maak een smakelijke soep met groenten en gehaktballetjes, perfect om je koelkast leeg te maken en niets te verspillen!
Equipment
- Grote soeppan
- Lepel
Ingrediënten
- Cherry tomaatjes naar smaak
- 2 tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 bouillonblokje
- 1 pakje boemboe ajam paniki
- 2 el red curry poeder
- 1 ui in stukken gesneden
- 60 g zilvervliesrijst
- 300 g gehakt gekruid met red curry poeder en gevormd tot balletjes
Instructies
- Breng een ½ liter water aan de kook in een grote soeppan.
- Voeg alle groenten (cherry tomaatjes, tomaten, rode en groene paprika, courgette, ui), het bouillonblokje, de boemboe ajam paniki en 2 el red curry poeder toe.
- Laat de groenten gaar koken.
- Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
- Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de zilvervliesrijst toe en laat de soep sudderen totdat de rijst en gehaktballetjes gaar zijn.
- Serveer de soep warm met vers gebakken stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij de pittige en hartige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g