Restjessoep met Groenten en Gehaktballetjes

Restjessoep met Groenten en Gehaktballetjes

Restjessoep met Groenten en Gehaktballetjes

Maak een smakelijke soep met groenten en gehaktballetjes, perfect om je koelkast leeg te maken en niets te verspillen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Cherry tomaatjes naar smaak
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 bouillonblokje
  • 1 pakje boemboe ajam paniki
  • 2 el red curry poeder
  • 1 ui in stukken gesneden
  • 60 g zilvervliesrijst
  • 300 g gehakt gekruid met red curry poeder en gevormd tot balletjes

Instructies

  • Breng een ½ liter water aan de kook in een grote soeppan.
  • Voeg alle groenten (cherry tomaatjes, tomaten, rode en groene paprika, courgette, ui), het bouillonblokje, de boemboe ajam paniki en 2 el red curry poeder toe.
  • Laat de groenten gaar koken.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
  • Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg de zilvervliesrijst toe en laat de soep sudderen totdat de rijst en gehaktballetjes gaar zijn.
  • Serveer de soep warm met vers gebakken stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij de pittige en hartige smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vlees
Land van herkomst Internationaal