Ribeye met oranje gremolata

Ribeye met oranje gremolata

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ribeyes
  • 40 g boter
  • 25 g peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 2 el olijfolie met citroenaroma

Instructies

Voorbereiden:

  • Bestrooi de ribeyes met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribeyes op middelhoog vuur aan elke kant ca. 2½ minuut.
  • Leg de stukken vlees op een plank, dek ze losjes af met een stukje aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 20 min. rusten en afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Pluk de blaadjes van de takjes peterselie.
  • Hak de peterselie en knoflook samen fijn en schep het in een kommetje.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de peterselie en schep de geraspte schil erdoor.

Bereiden:

  • Snijd de ribeyes met een scherp mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een groot bord.
  • Druppel eerst de olijfolie over het vlees en strooi er dan de gremolata over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterde aardappels en een zomerse groene salade.
Voor dit gerecht kunt u de ribeyes ook van te voren braden en snijden.
Haal het vlees wel bijtijds uit de koelkast.
Op kamertemperatuur is dit gerecht het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees