Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- braadslee
- plasticfolie
Ingrediënten
- 4 grote kipfilets 170-200 gram elk
- 8 blaadjes salie
- 5 flinke eetlepels ricotta
- 8 plakjes Parmaham
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 handvol takjes tijm
Instructies
- Snijd elke kipfilet aan één kant diep in zonder helemaal door het vlees heen te snijden.
- Vouw de kipfilets open als een boek.
- Hak 4 blaadjes salie fijn en meng ze met de ricotta.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg twee plakjes Parmaham iets overlappend op een snijplank.
- Plaats een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengesneden kipfilet.
- Schep een kwart van het ricotta-mengsel in het midden van de kip.
- Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen.
- Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes Parmaham en vervolgens in plasticfolie.
- Herhaal dit voor de overige kipfilets.
- Laat de ingepakte kipfilets 1 tot 2 uur stevig worden in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en verwarm een braadslee voor.
- Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan.
- Bak de kipfilets, indien nodig in porties, aan beide zijden gedurende 2 minuten bruin.
- Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en plaats ze in de hete braadslee.
- Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12 tot 15 minuten in de oven tot het vlees stevig aanvoelt als er zachtjes op wordt gedrukt.
- Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten op een warme plaats.
- Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en serveer op vier warme borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gestoomde groenten en aardappelpuree of gekruide couscous.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir vormt een mooie aanvulling op de smaken van de kip, ricotta en Parmaham.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 0 g