Rijk gevulde soto ayam tafel

Rijk gevulde soto ayam tafel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de soep

  • 1 pakje Go-Tan boemboe Soto
  • zout
  • peper
  • 500 g kleingesneden kipfilet of 750 g kipstukken

voor de soto ayam-tafel

  • 150 g aardappelschijfjes
  • 250 g miehoen
  • 2 eieren
  • 100 g taugé
  • Go-Tan gebakken uitjes
  • 4 eetlepels bladselderij gesneden

optioneel

  • rijst
  • spitskool
  • korianderblad
  • lente-ui
  • sambal
  • ketjap
  • 1 citroen

Instructies

  • Maak de soep met de boemboe, het vlees en het water volgens de verpakking, maar voeg 1,2 l water toe i.p.v. 0,8 l.
  • Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes trekken en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
  • Kook ondertussen de aardappelen en eieren (hard) en de bereid de miehoen volgens de verpakking.
  • Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water.
  • Gebruik je kool, dan snijd je deze in reepjes en blancheer je ze een halve minuut in kokend water.
  • Snijd de bladselderij en eventueel hetkorianderblad of lente-ui klein en snijd de gekookte eieren in schijfjes.
  • Als optie kun je een ketjapsausje maken door ketjap, citroensap en/of sambal te mengen.
  • Doe de deksel op de pan en zet deze, bij voorkeur op een warmhoudplaat, op tafel.
  • Alle overige ingrediënten kun je apart in leuke kommen eromheen zetten.
  • Zet lege eetborden of eetkommen met bestek klaar en genieten maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Oosters