Rijk Stoofvlees in Donkere Biersaus
Dit stoofvlees in een rijke donkere biersaus is een klassiek Belgisch gerecht, perfect voor een stevige maaltijd. Het rundvlees wordt langzaam gestoofd met uien, mosterd en laurierbladeren voor een diepe, hartige smaak. Serveer met frietjes of kroketten voor een authentieke ervaring.
Ingrediënten
- 2 kg mager stoofvlees rundvlees
- 5 ajuinen
- 5 laurierblaren
- 2 flessen donker tafelbier
- 4 eetlepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Maïszetmeel express voor donkere sausen
Instructies
- Verhit een grote pan en bak het stoofvlees aan tot het een bruin krokant jasje heeft.
- Snijd de ajuinen en bak ze bruin in de presspot met een beetje olijfolie.
- Voeg het gebakken stoofvlees, laurierbladeren, zout, peper en mosterd toe aan de presspot.
- Giet de twee flessen donker tafelbier erbij en sluit de presspot goed af.
- Breng de presspot op hoog vuur (stand 6) tot het kookpunt.
- Zet het vuur daarna op stand 3 en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
- Laat na het koken de stoom ontsnappen onder de koude kraan voordat je de pot opent.
- Proef het stoofvlees en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Dikte de saus aan met maïszetmeel express totdat de gewenste consistentie is bereikt.
- Serveer het stoofvlees met witloof in mayonaise en frietjes of kroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met witloof in mayonaise en frietjes of kroketten.
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux, of geniet van hetzelfde donkere bier dat in het gerecht is gebruikt.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 60 g | Vet: 40 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g