Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 125 gram rijst
- 500 gram grote garnalen gepeld
- 100 gram snijbonen kleingesneden
- 3 dl bier
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 rode pepers gesnipperd
- 10 olijven grofgehakt
- 4 eetlepel(s) tomatenpuree
- 50 gram kaas geraspt
Instructies
- Breng het bier aan de kook en kook de garnalen daar drie minuten in, neem ze uit het bier.
- Roerbak de ui, knoflook, rode pepers en snijbonen drie minuten.
- Voeg de olijven toe, de tomatenpasta, het bier, de rijst, peper en zout naar smaak en 6 deciliter water en breng het geheel aan de kook; laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Doe de garnalen erbij en verhit nog 1 minuut.
- De rijst is nu een dikke soep geworden.
- Schep het in kommen en bestrooi met geraspte kaas.