Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 1 prei
  • 1 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blok tahoe
  • 1 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepels knoflookpoeder
  • 1 zakje santen
  • 1 theelepels koriander
  • 1 theelepels komijn
  • 1 theelepels kurkuma
  • 1 theelepels laos
  • 1 eetlepels ketjap
  • 1 theelepels sambal
  • 8 eetlepels satesaus
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepels seroendeng
  • 2 bananen
  • 1 potatjar tjampoer

Instructies

  • Kook de rijst op laag vuur gaar en droog.
  • Snij ondertussen de tahoe in blokjes van een centimeter op een bord en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap (zoet of zout).
  • Af en toe goed omscheppen.
  • Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen (liefst van een blok,anders een zakje),laos, koriander,komijn en kurkuma en een mespunt sambal.
  • Wees met de kruiden niet zuinig.
  • Goed doorscheppen.
  • Als de tahoe een uur gemarineerd is deze toevoegen aan de groente / kruidenmengsel en zachtjes meebakken.
  • Vervolgens de droge gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken.
  • Op smaak brengen met ketjap en sambal.
  • Maak van de satesaus en wat melk een dikke romige saus.
  • Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met seroendeng en vervolgens met de satesaus en geef er gesneden banaan en atjar tjampoer bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Indonesië