Rijstsalade met gerookte kip
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 3 eetlepels cajun seasoning McCormick,
- 800 g snelkookrijst
- 3 bosuitjes
- 2 groene paprika's
- 300 g kipfilet fumé
- 100 g chorizo stukje,
- 1 blik mini-maïskolfjes netto 425 g, Pavone,
- 1 blik kidney-bonen netto 400 g, AH,
- 1 cup pecannoten 120 g, AH,
- 2 pakjes Hollandse garnalen á 100 g, AH,
- 3 limoenen
- 2 citroenen
- 3 eetlepels olie
- zout
- peper
- 3 takjes peterselie zakje á 30 g
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
- Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
- Rijst koud laten worden.
BEREIDEN:
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
- Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Kipfilet in reepjes snijden.
- Chorizo in blokjes snijden.
- Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
- Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
- Pecannoten grof hakken.
- In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
- 2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
- Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
- Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
- Om en om op rijstsalade leggen