Rijstsalade met gerookte kip

Rijstsalade met gerookte kip

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels cajun seasoning McCormick,
  • 800 g snelkookrijst
  • 3 bosuitjes
  • 2 groene paprika's
  • 300 g kipfilet fumé
  • 100 g chorizo stukje,
  • 1 blik mini-maïskolfjes netto 425 g, Pavone,
  • 1 blik kidney-bonen netto 400 g, AH,
  • 1 cup pecannoten 120 g, AH,
  • 2 pakjes Hollandse garnalen á 100 g, AH,
  • 3 limoenen
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
  • Rijst koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Chorizo in blokjes snijden.
  • Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
  • Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Pecannoten grof hakken.
  • In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
  • 2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
  • Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
  • Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
  • Om en om op rijstsalade leggen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Rijst / Salade