Rijsttaart van Allerhande
Equipment
- vlaaivorm, of taartvorm Ø 20 cm
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg 240 g
- 100 g dessertrijst
- ½ liter melk
- 1 vanillestokje
- 75 g suiker
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel custard
- ½ dl koude melk
- 2 eiwitten
- boter om in te vetten
- 1 pak gedroogde peulvruchten steunvulsel
Instructies
Voorbereiden
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm.
- Vorm invetten en met deeg bekleden.
- Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier.
- Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken.
- Steunvulsel en bakpapier verwijderen.
- Intussen rijst met ½ liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
- Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen.
- Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen.
- Custard en ½ dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijstkooktijd aan rijst toevoegen. Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren.
- Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen.
- Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen.
- Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen.
Bereiden
- Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken.
- Taart laten afkoelen en in punten verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met slagroom.