Rijsttaart van Allerhande

Rijsttaart van Allerhande

Porties: + personen
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg 240 g
  • 100 g dessertrijst
  • ½ liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 75 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel custard
  • ½ dl koude melk
  • 2 eiwitten
  • boter om in te vetten
  • 1 pak gedroogde peulvruchten steunvulsel

Instructies

Voorbereiden

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm.
  • Vorm invetten en met deeg bekleden.
  • Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier.
  • Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken.
  • Steunvulsel en bakpapier verwijderen.
  • Intussen rijst met ½ liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen.
  • Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen.
  • Custard en ½ dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijstkooktijd aan rijst toevoegen. Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren.
  • Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen.
  • Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen.

Bereiden

  • Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken.
  • Taart laten afkoelen en in punten verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Rijst / Taart
Land van herkomst België