Risotto met appel en noten van Astrid Veltman

Risotto met appel en noten van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 friszure appels stevige
  • 75 gram hazelnoten ontvliesde
  • 75 gram abrikozen gedroogde
  • 25 gram boter
  • 250 gram rondkorrelrijst of paprijst
  • 3 ½ dl appelsap
  • 2 dl droge witte wijn of halfdroge
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • de rasp van 1 citroen
  • 1 dl slagroom
  • 1-2 eetlepels honing
  • citroensap

Instructies

  • Schil de appels en snipper het vruchtvlees grof.
  • Rooster de hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en hak ze klein.
  • Snijd de abrikozen in kleine reepjes.
  • Smelt de boter in een braadpan,schep de rijst erin en fruit al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden.
  • Verwarm het appelsap en de wijn, los de suiker en de vanillesuiker erin op en het voeg er het citroenrasp aan toe.
  • Voeg al roerend in gedeelten het vocht aan de rijst toe en laat het opnemen.
  • Voeg bij het laatste beetje vocht ook de appel en de abrikozen toe.
  • Verwarm de rijst omscheppend 10 minuten en roer er dan de slagroom en de honing bij.
  • Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat suiker en bestrooi met de noten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Rijst