Risotto met gedroogde tomaten

Risotto met gedroogde tomaten

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 gedroogde tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 350 gram broccoliroosjes
  • ½ liter kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rondkorrelrijst Spaanse of Arboriorijst
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • risotto
  • ½ dl slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • bosui
  • broccoli
  • versgeknipt basilicum
  • 100 gram geschaafde verbrokkelde overjarige kaas

Instructies

  • Snijd 6 gedroogde tomaten in repen en 2 bosuitjes in ringen.
  • Kook 350 gr broccoliroosjes 6 minuten in 1/2 liter kippenbouillon (bewaar de
  • bouillon).
  • Fruit 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook uit de pers in 4 eetlepels
  • olijfolie.
  • Doe er 300 gr rondkorrelrijst (Spaanse of Arboriorijst) bij en bak al
  • omscheppend 3 minuten.
  • Roer de gedroogde tomaten en ± 1 dl van de hete bouillon bij de rijst en laat
  • het vocht al omscheppend opnemen.
  • Voeg zo steeds wat bouillon en tot slot 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
  • Warm het gerecht nog even door, het moet 'romig' blijven.
  • Breng de risotto op smaak met 1/2 dl slagroom en wat zout en versgemalen
  • peper en schep er de bosui, de broccoli en wat versgeknipt basilicum door.
  • Serveer met ± 100 gr geschaafde, verbrokkelde overjarige kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst