Risotto met kastanjechampignons

Risotto met kastanjechampignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 8 dl kruidenbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram rondkorrelrijst Arborio
  • 300 gram doperwtjes diepvries
  • zout peper
  • 2 eetlepels peterselie geknipte
  • 150 gram oude boerenkaas geraspte

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook uit de pers hierin 2 minuten.
  • Bak de paddestoelen mee.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glazig zijn.
  • Schenk er 3/4 van de bouillon bij en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
  • Voeg, als de rijst droger wordt, steeds een scheut bouillon toe.
  • Kook de erwtjes de laatste 7 minuten mee en breng op smaak met zout, peper en peterselie.
  • Strooi er aan tafel de kaas over.
  • Lekker met een ongepaneerde schnitzel, gevuld met rauwe ham en salie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Laat de erwtjes weg en kook 400 gr fijngesneden preiringen en 1 eetlepel
garam masala 5 minuten mee.
Roer op het laatste moment 2 eetlepels crème fraîche door de rijst.
Vervang de oude kaas door Maasdammer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst