Risotto met kip, broccoli en maïs

Risotto met kip, broccoli en maïs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 35 gram boter
  • 1 ui
  • 8 dl kippenbouillon
  • 300 gram rondkorrelrijst Arborio
  • 300 gram broccoli
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 150 gram oude kaas geraspte
  • zout
  • snufje oregano
  • peper

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.
  • Snipper de ui en bak hem 2 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  • Voeg 3/4 van de bouillon toe en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat die de laatste 10 minuten bij de rijst gaar worden.
  • Roer de rijst regelmatig om en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
  • Voeg de uitgelekte maïs en de helft van de kaas toe en breng de risotto met zout, peper en oregano op smaak.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en serveer direct.

Variatie:

    Notities / Tips / Wijnadvies

    Variatie:

    Vervang de kip door blokjes kalkoenschnitzel, vervang de broccoli door blokjes courgette, laat de maïs weg en serveer het gerecht met geraspte belegen geitenkaas met kruiden.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst