Risotto met paddestoelen II

Risotto met paddestoelen II

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 gram gemengde paddestoelen
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • 500 gram rondkorrelrijst
  • 1 pot runderbouillon of -fond
  • 1 dl droge witte wijn
  • peterselie
  • 200 gram Old Amsterdam of andere overjarige kaas

Instructies

  • Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers in 2
  • eetlepels olijfolie.
  • Zoek de gemengde paddestoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel
  • kleiner, maar laat ze herkenbaar.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddestoelen en
  • de sjalotjes kort op hoog vuur.
  • Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan.
  • Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de rijst
  • glazig wordt.
  • Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon (van 1 pot
  • bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en laat dit
  • opnemen.
  • Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is.
  • Meng er op het laatst de prei door.
  • Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
  • Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de
  • paddestoelen toe en warm ze mee.
  • Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door de
  • rijst.
  • Rasp de oude kaas en geef die er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst