Rissoles à la bouquetière
hartige gevulde groentefrituur
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- lepels
- kommen
- sauspannen
- mes
Ingrediënten
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 deciliter water
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- 50 g bloemkool
- 50 g doperwtjes
- 50 g worteltjes
- boter
- 2 deciliter sauce béchamel
- 25 g Parmesan
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Van bloem zout eieren water boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken.
- Hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.
- De groenten (en brunoise) laten smoren binden met een sauce béchamel aan het geheel wat geraspte Parmesan toevoegen.
- Van deze groentenragoût een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brengen dit dubbelvouwen en de rand met wat achtergehouden beslag dichtplakken.
- Paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- Een macédoine van selderieknol kervel en ui
- Soepgroenten smoren en op dezelfde manier gebruiken.