Rissoles à la frangipane
zoete gevulde fritures
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- sauspannen
- lepels
Ingrediënten
- 4 deciliter dikke vanillesaus
- 50 g bitterkoekjes
- 2 jiggers Crème de Cacao
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- 75 g suiker
- snufje zout
- 3 eieren
- boter
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Eerst een stevige vaniljesaus maken bitterkoekjes grof verkruimelen door de saus mengen deze aromatiseren met een paar scheutjes Crème de Cacao of Curaçao.
- Op de gewone wijze van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een stevig beslag maken hiervan tamelijk dunne flensjes eenzijdig bakken.
- Telkens een flensje middenop bestrijken met wat saus met behulp van achtergehouden beslag de randen bevochtigen en dichtplakken.
- Dubbelvouwen paneren à l'anglaise en in de frituur goudbruin afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- De vanillesaus vervangen door chocoladesaus met extra wat stukjes couverture
- Wijnsaus met verkruimelde boterkoekjes gebruiken.